• Kisah ilium, oste dan saya

    gambar ini confirm lah dari google hihi
    masa sekolah(zaman uni pun saya terbiasa sebut as sekolah) tahun 2008 kejadian ini berlaku,,
    saya g main snowboard lalu jatuh terhenyak,,
    2 hari x boleh pegi sekolah sebab x boleh bangun haha,,
    dalam minggu yang sama saya tergelincir dkat library,,
    pun terhenyak tempat yang sama,,
    sakit gile aku ingat tulang dah patah dah,,
    tapi x patah lah, dok gosok dgn minyak meklenggam,,
    setelah sekian lama hilang lah sakit,,
    bile pregnantkan aichan,,
    sakit tu datang balik,,
    masuk 7 bulan mmg kronik gile,,
    dah baring x boleh bangun sendiri,,
    pernah ade satu hari tu saya terdampar xleh bangun dari katil
    tunggu en suami balik keje baru diangkat hahaha
    makcik mengurut lepas beranak kata tulang bengkak..
    ilium saya yg belah kanan bengkak teruk,,(memudahkan pemahaman anda, sile tengok tulang ilium kat mane ehh hihihi)
    baru lah saya teringat balik kejadian jatuh tu,,

    saya ambil ostematrix shaklee dalam set menyusu..
    bukan sebab niat untuk merawat tulang bengkak tu pun,,
    sebab nak tambah susu x berapa nak ade mula2 tu je..
    dan bila ostematrix serasi dengan saya,,
    nak membuang senang, x kena sembelit,
    saya teruskan pengambilan oste,,
    tahun 2013 saya pregnantkan hana pulak,,
    memang significantly lain pengalaman preggy saya,,
    preggy hana saya sangat cergas,,
    drive 2 jam pegi kampus jeli pun tade hal lah,,
    naik turun tangga dari lab ke bilik sv pun okei..
    (masa ngandung aichan saya stress gile balik kg sbb kat dapur ade tangga tinggi..rase nak nangis tau kalau nak naik turun g toilet)
    mase preggy adik hana just rasa sengal2 je lah,,
    wayyyyy better than half paralysed la kan hihihi..

    rasa syukur sangat jumpa ostematrix ni..
    sebab tu la mase sesak camane pun saya tetap akan pastikan stok ostematrix saya x putus lama..
    x maulah muda2 lagi dah xleh dukung anak kan hihih,,
    sape ade pengalaman terhenyak jatuh ke ape,,
    jangan biarkan tau,,
    walaupun x sakit sekarang,, mase ngandung kang,,
    haaa raselah azabnya,,
    x nak rase azab itu,, silelah rawat ye ☺

    nak start amek ostematrix macam saya?meh wasap 0179191671..saya cerita cara pengambilan yg lebih detail dan berkesan




3 comments:

  1. great info

  2. Kakzakie said...

    Oh... kakak nak inform anak kakaklah Imm. Kawan anak kakak sekarang terlantar di hospital dan mungkin tak boleh duduk exam semester akan dtg ini sebab dia terhenyak masa ada perlawanan sukan antara fakulti. Kesian sebab dikatakan doktor suruh dia cuti 5 bulan sedangkan exam akan mula hujung bulan ini sehingga jan 2015. Mana tahu boleh membantu...

    Good information Imm & thanks:)

  3. imm said...

    kalau dah masuk spital tu, mgkin lagi teruk dari tahap imm kena tu..ikhtiar lah kak zakie kan..insyaAllah..

Post a Comment