• Kembang nan sekuntum

    macam matahari menyinari hati,,
    wahh bermadah pujangga sangat,,
    sekuntum je,,samishii(lonely) sangat,,
    saya beli daisy ni tahun 2009 haha
    letak kat laman nenek,,
    tapi nenek slalu x siram
    (nenek ingat nak siram sayur je,,bunga x siram)
    pastu die kering kontang haha,,
    saya pun angkut ke laman saya,,
    daun menghijau balik dan keluar la kembang nan sekuntum ni,,
    sabtu pagi on the way pergi pasar,,

    isteri : abang,,nak beli tanah la..
    suami : nak berapa ekar?

    hahahaha kalau boleh nak 10 ekar..
    pg nursery beli tanah sekam,,
    3 ekar kampit jew hewhewhew
    plan nak beli tanah,,
    skali bawak balik warna warni sekawan,,


    wiihuuu seronokkkkksssss
    rm 5 sepasu,,
    pastu dlm pasu tu xde warna dark pink,,
    die dok kat pasu lain,,
    cakap kat makcik nursery berkenan yg dark pink tu,,
    die cabut dari dlm pasu lain tu,,
    cucuk masuk dlm pasu yg dibeli,,
    ngehngehngeh terima kasih makcik!!
    nanti minggu depan kite datang lagi,,
    nak yg kelopak lapis2 pulak..
    owhh excited..

4 comments:

  1. salam
    singgah pagi
    sory hr nie bz skit

  2. Kakzakie said...

    Kita sat geng ni Imm. Kakak pun sama kalau boleh semua nak angkut cuma masalah kakak ruang di rumah kakak dah tak ada dah. Jadi kalau beli baru yg lama mana dah jemu kena korbankan..

    ps: kalau beli tanah 10 ekar boleh buat dusun Imm bukan aje buat rumah dan tanam bunga hihi...

  3. TukangKebun said...

    Salam Bahagia.

    Ros Jepun Kawaiiiii.

    Tak samishiiii lah African Daisy tu sebab dah ada kawan ros jepun.

  4. Nastyna said...

    hahah nak kirim beli tanah jugak la.. hari tu kami beli se ekar kat sini, pastu tumbuhan kena serang dengan serangga lalat tu kan terus buang semua tanah dalam pasu. ni nak kena tmabha balik few ekar la ni.

Post a Comment