• How to : Tutorial esell code tak lengkap

    bila saya download code esell saya dekat s2u,
    masalahnya ialah code tu x lengkap,,
    which is takde widget button..
    jadi saya telah menggunakan gamba sendiri sebagai banner,,
    maka, marilah saya bt tutorial,
    mane tau ade anda kat luar sane hadapi masalah macam saye,,hihihi

    1) Upload gamba, gamba esell ke, gamba edit sendiri ke, x kisah la


    2) Klik html button


    3) copy code esell yang kita dah create dekat s2u

    4)perati html yg imm underline, start dari http.....jpg , delete semua dan ganti dengan code esell yg kite copy dkat s2u

    warning : jangan terdelete " tu pulak..nnt x jadi

    5) dah siap, boleh klik butang compose dan teruskan tulis entry macam biasa.

    6) boleh publish.

    7) nak check jadi ke tak, masuk entry yg kita publish tadi dkat blog dan klik gambar telah diedit.
    Kita akan dibawa ke page agreement membelibelah bersama Shaklee.


    8) Lepas klik agree kita akan dibawa ke page seterusnya, TAPI kalau keluar page macam ni,
    maksudnya browser x compatible la ye..sile buka dgn browser lain..kalau android, saya guna flashfox.

    okeh, dah jelas?
    fuhhh penat jugak ehh bt entry tutorial..
    terus rasa kagum dengan blogger yg banyak bt entry tutorial..
    tabik spring yeahh..
    okei nak tido dah...

    ps : konsep ini boleh guna untuk buat banner. tukar url gamba kepada url link yg kita nak pegi.contoh macam semua gamba banner Vitamins'R'Us (stroberi) saya linkkan ke FB Page kedai saya.

    okehh nak tido betul2 dahh,,babaii

1 comments:

  1. AMIIZAA said...

    imm,

    terorlah...salute kak mieja tgk:)

Post a Comment