• How to : Copy code eSell guna mobile (ENTRY KHAS UNTUK SAYA PENGGUNA LENOVO)

    awal2 esell keluar dulu saya stress sbab xboleh copy code widget guna telepon..
    saya xde broadband,xde strimix,unifi dan sbagainya, saya xboleh beronline guna laptop,,so keje online 100% guna telepon buruk ku ini lah..
    jadi mmg wajib la mencari jalan copy code dgn hp ni,, 

    godek punya godek akhirnya jumpa cara copy code esell ni..(maybe org lain dah tahu kot caranya, tp saya nak cerita jugak hahaha)

    1) pegi dekat page esell dekat s2u,,
    klik download esell yang dah dicreate..

    2) keluar code esell yg perlu dicopy

    3) cari button menu yang boleh keluarkan menu list macam gambar ni..(kalau tepon saya button die dok bawah belah kiri.semua telepon wajib ade menu list ni..so sile cari sungguh2)..dah jumpa, klik find in page

    4) code tadi akan otometik masuk ke column url di bawah (atau atas depend on browser yg anda guna bukak s2u..saya guna flashfox)

    5) tekan lame2 code DALAM URL COLUMN,
    akan keluar lah menu copy,paste,select all tu semua,.
    klik select all,copy..so dah boleh paste code kat mane2 yang disukai..

    hihihi dah boleh tempek esell kat blog guna hp..
    dah boleh,,tapi belum dibuat lagi


    -cikgu biology saya kate, kalau kite sampaikan ilmu kite walaupun org yg dengar tu dah tahu, kite sbenarnya tgh tolong diri sendiri gamgajahkan ilmu tu dekat otak kita-

2 comments:

  1. great sharing

  2. Zumal pun online guna phone... Thanks sharing ^_^

Post a Comment