• Bagaimana boleh terjebak?

    Setahun lalu,,
    saya x pernah terbayang pun akan terjebak dengan bisnes,,
    mungkin sbelum ini saya pernah teringin nak ada nursery pokok,,
    tapi hanya angan2 je lah,,
    memang x pernah terfikir lgsung akhirnya pada harini saya adalah penjual supplement!!
    bila aichan usia 4 bulan saya mula mencari milk booster,,
    bila google keyword "milk booster" berderet keluar produk shaklee,,
    dan pada masa yang sama terdapat 2 org kawan di fb mengiklankan shaklee,,
    seorang batchmate di stf dulu,,
    dan seorang lagi senior, kak adaa juga di stf,,
    actually saya approach kedua2 sid tersebut,,
    last2 saya beli set menyusu shaklee dari kak adaa,,
    maka bermula lah kehidupan saya
    sebagai pengguna ostematrix dan esp secara tegar,,
    masa dekat nak bersalinkan adik hana,,
    saya mula berkira2 nak beli set pantang shaklee,,
    mase tu terfikir nak beli banyak2 baik register ahli kan,,
    so saye pun register la ahli di bawah kak adaa,,
    mase ni masih takde plan nak jd distributor pun,,
    tapi pada satu pagi di dalam bulan november 2013,,
    saya bangun tidur dengan satu monolog
    "JOM BUAT SHAKLEE"
    saya menyerah diri pada kak adaa,,
    minta die bimbing saya dari A to Z,,
    (skang baru huruf B kot,,lameeeeee lagi nak sampai Z)
    saya terjun ke dalam dunia shaklee dengan 0 knowledge,,
    knowledge tentang produk = 0
    knowledge tentang marketing plan = 0
    knowledge tentang how to do business = 0

    Sekarang,
    walaupun income saya belum cecah 4 angka,,
    tapi bangga la jugak dah dapat topup kredit tepon sendiri
    dah takyah mintak encik suami topupkan,,
    senang hati jugak boleh belikan something untuk umi n pa,,
    walaupun masih jauh nak jadi jutawan shaklee,,
    saya bangga dengan diri sendiri sebab masih mampu bertahan sehingga harini,,
    dan saya berazam akan bertahan dengan shaklee untuk 20 tahun lagi,,
    banyak lagi wishlist saya yang belum di"tick"
    tapi setakat ini saya bersyukur dengan perubahan dunia shaklee beri pada saya,,
    saya terasa sangat Allah jadikan shaklee sebagai medium untuk saya lebih bergantung kepadaNya,, didik saya jadi orang yang lebih bersyukur,,
    Allah bagi ups and downs dlm shaklee untuk didik hati saya jadi kuat,,
    shaklee gerakkan tubuh badan saya untuk bekerja,,
    shaklee buat otak saya sentiasa berfikir, belajar, membaca..
    dan sejak join shaklee saya berjaya latih diri solat dhuha secara istiqamah,,
    terima kasih Allah kerana ilhamkan kepada saya untuk buat bisnes ni,,
    terima kasih kak adaa bimbing saya ,,
    (saya join group kak adaa tanpa tahu sebenarnye kak ada adalah direct downline jutawan shaklee master cery)
    ((sekarang dah tahu dan dah pasang impian nak jd jutawan jugak))


     

0 comments:

Post a Comment