• Alah beli menang pakai

    Semalam aichan meragam mase tido,,
    Hidung tersumbat rupenye,,
    petang smalam dah nampak hidung die berair sikit,,
    Malam terus tersumbat,,
    pastu die plak menangis, makin laa teruk sumbatnye,,
    xtau ayah die bt cane smalam, tgk2 dah tertidur,,
    bertuah punye mami, anak melalak bt xtau je kuikuikui,,
    pagi td bangun aichan bersin2 je..
    so bagi die chew vita c 2 biji n nutriferon 1/3 sachet,,
    masih bersin tp aktif je dok menari bsama hi-5 team,,
    aichan da besar pandai hembus hingus sndiri, x yah sedut2 dah hahaha
    actually nutriferon ni saya beli awal Januari tahun ni..
    satu kotak ada 30 sachet,,
    guna bila demam n selsema je,,
    kenapa saya kate nutriferon ni alah beli menang pakai?
    sebab mase mula2 beli memang terasa hamboiii mahalnye kamu,,
    tapi berbaloi baloi baloi baloii baloiiii haha
    10 bulan tahan
    saya dok buat kira2
    contohnya
    kami demam 2 bulan sekali
    dalam 10 bulan 5 kali g klinik,,
    skali ke klinik paling kurang rm 50
    5 x RM 50 x  3 orang = RM 750
    kalau ade 2,3 anak yang dok demam camane?
    kalau anak2 dok demam 2,3 kali sebulan pulak camane.
    pengiraan ni walaupun hanya andaian, tapi x mustahil boleh jadi tau..

    kira-kira supplement pulak,,penggunaan 10 bulan jugak
    nutriferon +chew c 4 botol + mealshake 3 tin
    181.25 + 37.5x4 + 113.75x3 = RM 672.5
    (cover untuk 2 orang anak dan seorang mami)
    (actually lagi murah sebab mami boleh beli harga ahli)
    nampak tak amalkan supplement lagi murah sebenarnya untuk keluarga kami,,
    tengok dari sudut lain pulak,,
    kami 3 beranak memang sangat jarang demam,,
    kunjungan ke klinik dapat dikurangkan,,jimat
    dan yang paling penting,,
    taraf kesihatan kami memang tiptop..

    ps : sakit demam sekali sekala tu patut ada, boleh ingatkan kita ujian dari Allah..
    tapi kalau 2,3 kali sebulan jadi pengunjung klinik,hospital, silalah cari alternatif lain ye..





2 comments:

  1. Memang bagus nutriferon ni kan.. sllu dengar akan khasiat nya... :)

  2. Diana Rashid said...

    bagus ni..kena ada kat rumah ..:)

Post a Comment