• Owhhh Tuhan, rasa macam nak nangis

    laptop saye yang ini dah x boleh on lgsung!!!
    en suami kate hardisk dah rosak kot,,
    xde jalan lain selain buang kat paya format/tukar hardisk baru
    (saya buat2 faham je, hardisk tu apekah sbenarnye hahah)
    tapi sedihhhnyeee,,
    doc xde la banyak mane pun,,
    tapi gamba semua dalam tu..
    dari tahun 2004 - 2013!!!
    n semua gamba2 itu mmg x pernah cuci,,
    ade yg pnah di share dlm fb, blog n fotopages,,
    tapi berapa helai sgt la kan,,
    1% pun x sampai,,
    huwaaaaa nak gamba balikkk!!!
    terutamanya gambars mase kat nihon,,
    gamba mase aichan kecik2,,
    nak nak nakkkk,,
    camane nak retrieve balik,,
    mcm takde harapan je..
    (T_________T)
    jom ayah kite g nihon, uk, ireland, paris, kankoku,,
    mami nak g amek gamba balik kat tmpat2 mami pnah pg..
    hahahaha boleh?

17 comments:

  1. Encik JI said...

    Laptop xleh on byk sebab. Mybe sbab software, or sbb motherboard. Kalo sebab hard disk slalunya still boleh on, cuma xleh nk load masuk ke windows. Try g kdai, cek apa rosak. Kalau motherboard rosak, better xyh tukarla, better cr lptop Latin, sebab ad high probablty nk rosak balik. Maybe hrd disk tu still boleh guna. Tapi kalau hrd disk corrupt, mmg xde harapanla hehe. Hardisk DLM rm250-300 bg 500gb space

  2. imm said...

    timekasih singgah sini..
    and thank you for infos..dah try on balik td..boleh on tapi x boleh masuk ke windows..tujuan skang nak retrieve gambar dalam tu je..boleh tak rasenye?

  3. Mar Mansor said...

    Saya punye laptop motherboard rosak..dah repair,guna seminggu rosak lg

  4. imm said...

    laptop tu dah lame x guna sbenarnye sbb da beli yg baru..nyesal pulak x transfer gambar ke laptop baru siap2..

  5. Akif Imtiyaz said...

    salam ..singgah sini..lya penah kena hard disk rosak..bwk g kdai keyboard skali rosak ..semua gambar dan dokumen tak dpt diselamatkan ..huhuhu sayang sgt kat lappy tu sbb ada sejarah ..tukar semua sekali abiss rm500..en hubby ckp blh bli br dahh tu ..tp takpe ls benda yg ada kenangan blh jer kita blanja...

  6. Akif Imtiyaz said...

    Dah follow sini 52..

  7. Alahai...apa citer skrg? Gambar dah leh dapat semula ke dak ni? Harap tak mengecewakan.

  8. Diana Rashid said...

    hehhe..nampak nye kena pi bercuti la pulak..

  9. nurbijen said...

    Rasanya boleh transfer lagi gambar2 tu kalau dibawa pada yang pakar...
    Faham sgt perasaan bila hilang gambar2 lama tu... Dulu saya hilang gambar dalam henpon pun dah rasa sedih sgt2.... inikan pula gambar dalam laptop... Moga ada jalan penyelesaian :)

  10. IFA Athirah said...

    kite serupa :( saya hilang sume gmbr dlm phone sbb rosak. aaaa

  11. imm said...

    tu la sayang..gamba dari zaman muda remaja sampai la anak dua, semua dok dlm tu..

  12. imm said...

    cerita belum bersambung lagi sbb belum bawak pi kedai lagi hihih..harap x mengecewakan..

  13. imm said...

    haahah alasan yang bagus tu nak ajak en suami g cuti2..

  14. imm said...

    ye la kak nur..tambah pulak gamba yg pegi jalan2 cuti2 tu..banyak kenangan tu ,,aaa sedihnyee..

  15. imm said...

    sedih kann..aaaaa..nyesalnye rase x buat backup kt tempat lain..

  16. Aisy Nasiha said...

    Cuba bawa ke kedai dulu. Laptop kami pun penah gini. Dah berjaya diselamatkan. Tapi kes kita ni sama ke x tak tahulah saya. Apapun kena bagi orang yabg mahir buat ya..

  17. Nora Karim said...

    Mmg tragis kalau laptop rosak.. nak2 byk gmbr.... huhu mmg nangis la...

Post a Comment