• Karipap, roti, aiskrim


    hari isnin tu kan saye dah buat roti,,
    walaupun gune acuan kecik,, hasilnye banyak juga,,
    boleh makan 4,5 hari kot,,
    pastu suamiku pulang dari keje,,
    suamiku bawa balik roti gardenia saiz panjang,,
    hahahaha banyak gile roti hamekaww,,
    bagi mengelakkan tak termakan,,
    mehla kite buat stok roti aiskrim goreng,,
    saya x pandai nak buat btuk bulat tekap dgn gelas,,
    nnt inti aiskrim meleleh2 kuar haha,,
    kite kepit dalam acuan karipap je,,
    lagi senang, pantas, kemas xde inti meleleh,,
    (ade jugak sebiji sbb terbubuh byk inti)
    ((dah selamat masuk perut dah))
    dapat 10 biji sbb aiskrim dah nak habis,,
    kna tinggalkan sikit untuk aichan,,
    kalau tak nanti die dok berzikir mami nak aiskrim,,
    roti eskem, nnt ayah pulang kite goreng yee,


6 comments:

  1. Kakzakie said...

    Idea yg baik juga ni Imm.
    Tak terfikir pulak nak kapit dgn mould karipap macam ini. Cantik juga:)

  2. imm said...

    heheh..imm failed tekap dengan gelas mcm org lain buat tu akak..mesti x melekat pastu aiskrim meleleh2 keluar..tu yg try gune acuan karipap ni..elok jugak kejadiannye Alhamdulillah..

  3. Mc Na said...

    waahhhhhh...kretip jugok mung nih!!

  4. imm said...

    mestilaaa..aku kam geniusss hohohohh

  5. Amie said...

    Terima kasih sudi singgah dapur Kak Amie. Terpegun tengok karipap roti aiskrim ni... kreatifya!!!! Follower 47.

  6. imm said...

    thanx akak sudi singgah sini..:)
    nak buat mcm biasa x jadi,, tu yang otak ligat cari idea lain tu :)

Post a Comment