• belajar masak dari google

    tergelak saye baca blog mommy cik aiyu(mai korner)
    nak resepi x tanya mak,,
    saye pun sameeee..
    sebab bile kite tanye nenek cane nak bt gulai ikan,,
    resepinya camni,,

    masuk halia SIKIT, kunyit SIKIT, nak pedas tambah cili boh SIKIT,,santan sebiji kelapa,,

    ooo takyah masuk bawang ke?

    laaa masukkan la,,
    (maksudnye bende asas xpayah sebut pun da tau wajib kna masuk kan)

    santan sebiji kelapa tu banyak mane?kelapa besar ke kecik?
    masalahnye kite beli santan segar yg org dah perah,,
    mane tau die masukkan bape biji hahaha
    so xnak stress nak kire sikit tu sebanyak mane,,
    santan sebiji kelapa tu berapa ml,,
    baiklah saye google saje resepi kat internet,,
    dah tulis siap2 bape biji, bape inci, bape ml, bape cawan,,
    sorry nenek,, kami bukan x suke resepi nenek,,
    tp kami pening nk paham sikit nenek tu sebanyak mane hahaha..
    smalam buat sambal manis pun google,,
    jumpe resepi kat blog ummu aidan kat fiji tu..
    sedaappppp sesuai dgn tahap kesabaran lah..


3 comments:

  1. haha.. sy lagi failed kalu bab2 masak ni..kalau boleh tiap masa nak google resepi... nasib baik lah nak goreng telur dah lulus... haha

  2. nurbijen said...

    Sama la sy pun... Laptop teman setia di dapur... Kikiki

  3. ummuhana said...

    skang canggih...pakai hp je dh blh search resepi..
    saya suka memasak...kdg2 ikut mood gak...hihi

    jemput ziarah blog saya www.hanasihat.blogspot.com

Post a Comment