• Tutorial : Esell by Shaklee

    Seperti yang diketahui ramai, sistem shaklee kini dipertingkatkan lagi dengan widget Esell .Pengguna boleh membeli sendiri produk kesihatan tanpa perlu id atau membership dan secara online. Sebelum ni, hanya distributor sahaja yanh boleh order produk secara online..
    haaa menarik tu. Kadang tu kan ade jugak yang jenis tak suka berurusan dengan distributor. Distributor lambat reply selalu menjadi permasalahan utama kan.
    So, dengan adanya widget ini, anda x perlu lagi berurusan secara lansung dengan distributor. Boleh klik sendiri, order sendiri, bayar of course la sendiri, and tunggu courier mai hantar.
    Jadi untuk memudahkan anda, saya(amek dari upline) bagi tutorial mengunakan widget Esell ni ye.

    sumber : kak adaa Adaa inspiration

    InsyaAllah lepas ni, setiap entry Shaklee saya akan diakhiri dengan widget Esell ini,,cute je widget ni hahah..

    1. Klik link ESELL order now dibahagian akhir entry, cnth:
    esellorder now

    2. Anda akan dibawa ke page ini
    esell
    esell

    Sekiranya anda setuju dengan syarat2nya..klik ‘agree’ dan anda akan dibawa ke page seterusnya
    3. Order
    Ok, nanti produk2 yang berkaitan dengan mengurangkan berat badan akan muncul..pastikan anda ‘tick’ di produk yang anda ingin beli sahaja ya. Pastikan juga bilangannya betul dan anda boleh lihat HARGA PASARAN di paparkan disebelah kiri page tersebut.
    esell
    esell

    4. CHECK OUT
    dah pilih barang, sekarang masa untuk check out. Cuma klik ‘ CHECK OUT’ di bahagian bawah produk tadi dan anda diminta mengisikan data2 untuk tujuan penghantaran dan pembayaran.
    esell
    esell

    setelah selesai, klik ‘continue’ dan anda akan dibawa ke list semakan
    esell
    esell

    dah tengok semua betul, barang yang nak diorder, alamat semua betul..boleh bayar! hehe
    5. PAYMENT/PEMBAYARAN
    ESELL
    ESELL

    pembayaran hanya boleh melalui CREDIT/DEBIT CARD SAHAJA buat masa ini ye..tak kisahlah bank apa pun :D
    6.CONFIRM PAYMENT
    dah confirm payment, nanti anda akan dapat pengesahan daripada shaklee..
    esell
    esell

    Siap!! Tgu barang sampai depan rumah/opis anda ye..
    Mudah aje kan? Sekarang semua dihujung jari :D
    Selamat bershopping!!
    Haa senanh dop? kalu senang buleh la mengorder sendiri ye..
    Tapi untuk mendapatkan khidmat nasihat mengenai kesihatan dan produk yang sesuai, hubungi lah distributor jugak ye..
    Boleh borak2 eratkan silaturrahim :)
    imm, shaklee independent distributor,
    017 9191 671

0 comments:

Post a Comment