• nak apply streamyx, tapi...

    kelmarin kan saye dah pegi telekom kb,,
    cakap la nak apply streamyx kan,,
    cakap la skali kaw umah saya yg dalam hutan tu,
    so org telekom nak mai survey dulu lah cane,,
    semalam, mai la kontraktor telekom,,
    budak tu cakap,,

    budak : kak,, takleh la pasang line kat sini.

    kakak : bakpe pulak?(padahal dah tau nape kan?:p)

    budak : last tiang jauh dgn umah kak ni,,kena tambah dlm 5,6 tiang lagi..

    kakak : telekom kate nak bagi free 2 tiang,,yang lebih tu kak boleh bayar..

    budak : ade masalah lain lagi kak..

    kakak : huii ade lagi?

    budak : umah kak ni jauh dr POINT..line internet pun x molek sangat kak..ade masalah jugak nanti..

    kakak : ooo ye ke?so kalu kak nak jugak masuk line, nak wat lagumana?

    budak : kak kena apply point baru kat area ni..cakap komuniti kaw ni nak guna line telekom.

    kakak : owhh okei..

    budak pun balik..
    ade satu soalan yang kakak lupe nak tanye,,
    nak apply point baru camane?
    adakah kakak perlu jd tok penghulu untuk mewakili komuniti memohon point baru di kawasan penempatan kami?
    hahahaha

    Okeih sape orang telekom yang tau cane prosedurnya?


    notakaki : point tu apekah pun kakak x bape tau jugak ni.ape ye?

4 comments:

  1. payah jugak macam tu.. kalau kami mudah pakai maxis je.. leceh nak kena apply2 bagai kan..

  2. cik imm said...

    sebelum ni memang pakai maxis je kak rai,,sejak awal bulan 4, maxis bermasalah, x elok2 sampai skang..hiii geram..
    skang pakai tunetalk,,mahaiiiii gilee x tahan hahaha..

  3. cuba call

  4. umah kak x de line nak psg tenet?... kena usahakan ni....

Post a Comment