• Kenangan itu

    sesiapa yang pernah fly oversea,,(kalau saya dulu ke jepun lah) rata2 ada ingatan ini rasanya,,

    1) sampai airport kalau ternampak cabin crew MAS,,rase teruja pastu nak g tegur(rase je tp x penah tegur pun hii)

    2) kalau dok ruang yang nampak flight, and ternampak MH57(chubu ke kl),dok nampak yang tu je lah..flight lain mcm xde kat situ

    3) nampak pulak board, excited berdebardebar kite tauu
    gamba dari google

    4) masuk flight ade kakak2 cantik sambut kat pintu cakap bahasa melayu,,woowww akhirnye dengar orang cakap melayu(selain dari kawan2 uni lah)..walaupun tiap hari kite memang dok bcakap melayu dengan kawan2 melayu,,tapi kalau terjumpa melayu lain kat oversea n terdengar bahasa melayu,,ade satu perasaan halus yang sukar ditafsirkan

    5) perkara yang paling ditunggu2,,dapat kacang hewhewhew..walaupun hanya kacang, rasa itu membawa satu sentimental value pada saya..

    6) MH 57 departed pagi, so kite akan dapat breakfast..haaaa ni lagi satu yang ditunggu2,,butter n roti..butter atas kapaiterbang MAS ni sedap lah,,kenape ye?sperti kacang,,selalunye saya akan mintak lebih butter tu ☺

    7) kapten aisatsu selamat pagi blablabla,, semoga anda selesa dan gembira terbang bersama kami..mase ni saya rase,,ucapan tu ditujukan kepada foreigners lain and saya pulak sebagai "kami" hehehe poyo

    8) penerbangan 7-8jam boleh buat macam rumah sendiri,,b4 tido mintak air and kacang,,tido terbongkang,,bangun mintak air n kacang lagi..hahaha

    9) dekat nak landing kapten cakap lagi blablabla,,selamat kembali ke tanah air..wohhaaa kegembiraan sebenar..

    STAY STRONG MAS,,FLY HIGHER

0 comments:

Post a Comment