• ros kampung vs ros bandar

    saya boleh kate agak obsess jugak dgn ros ni,,
    saya boleh seharian mengadap macam2 website ros
    hahaha
    saya pernah tau pinjam buku pasal ros kat library,,
    on the way ke jeli ade satu nursery,,
    seharian dok berlegar2 kat ros section die,,
    ros ade ribuan spisis,,
    yang slalu nampak kat mesia ni
    classic rose n hybrid rose,,
    classic tu yang org panggil ros kampung,,
    kelopak die lembut bulat2 n sangat wangii,,
    pokok die pun tough,,
    kemarau ke hujan ke,,ros kampung ni no hal,,
    satu je,,bunge die cepat gugur,,
    kalu hujan sehari je tahan bloom die,,
    hybrid pulak kelopak die edgy n keras,,
    ros hybrid xde bau sangat,,
    kalau berbau pon soft sangat bau die,,
    contoh macam arwah ciksiti,,
    kembang pun lame,,
    tapi pokok ros hybrid x tahan musim panas,,
    stat musim panas trus xnak bunga,,
    lebih worst, pokok pun mati,,
    ros hybrid sesuai dok cameron highland,,
    by the way, semua ros hyrid saye dah mati,,
    skang xboleh beli baru sbb
    saye x pandai lagi nak jage ros mase musim panas,,
    akan membawa kepada kematian dan kesedihan je nnt huhu
    tunggu musim panas ni berakhir la dulu,,
    kt tv cakap sehingga akhir bulan 9 kot,,
    hmmm
    semua ni ros kampung..

    merah tu bunga lily,,bukan ros hihih

4 comments:

  1. lain kan

  2. paridah said...

    cantik2 semuanya...

  3. cik imm said...

    aah memang beza..dua2 cantik:)

  4. cik imm said...

    cantik kan kak pi ros ni..terapi minda tgk bunga2 cantik camni..

Post a Comment