• pirahhh ko

    smalam mse mandikan aichan,,
    mse mami lap rambut,,
    aichan xbagi n nanges ckp sakit,,
    mule2 mami ingat mami tertarik rambut die kuat sgt,,
    mse nak pkaikan bju pn die mcm nak lari,,
    tnye elok2 br aichan ckp telinga die sakit,,
    br la mami perasan dlm telinga belah kanan
    ade serbuk2 hitam,,
    suluh2 ngn torchlight,,
    nampak la ade bende hitam kecik dlm telinga die,,
    owhh tidakk,,
    ni mesti kna gigit binatang kecik name pirah itu,,
    orang panggil kutu babi,,anjing,,angin,,??
    mami syak binatang ni mai dr kucing nenek,,
    sakit wuu kalu kna gigit mnatang ni,,
    mami pnah kna gigit pirah thn 2009,,
    die gigit kt bawah ketiak,,
    smpai takleh angkat tgn tau,,
    n lepas kite buang mnatang ni,,
    bekas gigitan die akn jd gatal,,
    n tahukah anda (xnak tau pun xpe),,
    smpai skang parut gigitan tu ade lagi,,
    n kadang2 kalu bpeluh,,
    masih terase gatal n nak garu kaw2 punye,,
    haaaa begitulah penangan binatang kecik ni,,
    balik kpade kakak aisya kite,,
    die dah x bg tgk telinga die,,
    nak g klinik msti doc akan pakse buang,,
    huuu takyah la dulu sbb aichan mmg x suke doctor,,
    g farmasi cr ubat nak matikan binatang tu,,
    kakak farmasi suggest letak minyak tyt,,
    nnt pirah akan mati n jatuh sndiri katenye,,
    nak ltak mse die sedar mmg muri(mustahil)
    so mase die da tido kite titik gune syringe,,
    hahha kretip tak makpak?
    tu pun die mcm jage2 sikit n kuis2 tangan ayah,,
    kesian kakak,,
    mami jage kol2 td tgk2 badan da panas,,
    demam penangan binatang kecik name pirahhh ko..
    harapnye binatang tu mati kelemasan minyak tyt,,
    kalu x mati jugak,,nak wat cane ekk?
    sape ade tips membunuh binatang ini?

3 comments:

  1. eid mazni said...

    kak anem..titik je minyak tu bnyak2 kali.eid pun penah masuk dalam telinga..sb tido ng kucing jugak..hihi..nnti bagi dia tidur mengiring belah yang sakit tu...senang t dia keluar terus...:)

  2. imm said...

    xkuar jugak eid..last2 gi klinik soh doctor buang..hahaha..ni ppirah species besar.mai dr ayam kot.kalu hok kucing,,kecik jah rsenye..

  3. Ibu Lala said...

    Hye. Singgah sini. Salam hari sabtu.

    Better pi klinik la sbb dr lebih tahu ubt apa ygbdia nak bagi

Post a Comment