• kisah ngeri aichan dan kutu angin

    Masih dgn kisah aichan dan kutu angin,,
    aichan kna gigit dgn spisis yg besar tu,,
    gambar saye gugel tauu..aichan  kna gigit dgn spisis yg besar tu.
    awal2 mami nampak saiz die sekecik semut hitam je,,
    pagi esoknye da sebesar biji betik,,
    penuh telinga hoii,,
    letak minyak tyt xjadi,,
    x gugur jugak kutu ni,,
    so ayah decide bawak g klinik lah,,
    kt klinik doc tarik gune tweezer,,
    doc kate sbb kutu tu duduk kt bahagian dpn,,
    n boleh nampak dr luar,,
    so die berani lah nak tarik kuar,,
    kalu kt dalam sangat,,doc pun x berani nak buat..
    Huhuh
    mse nak kuarkan makhluk ganas tu,,
    dua org kna pegang aichan,,
    ayah peluk smbil pegang tangan n kaki,,
    mami pegang kepale,,
    misi tolong suluh,,
    aichan meraung smbil meronta,,
    sbaik doc hebak,,
    skali tarik da jumpe target n kuarkan,,
    aichan nangis kuat gile sampai doc bg hadiah beg nak bg die berenti nangis,,
    hahahah
    apepun binatang buas tu da bjaye di kluarkan
    bekas gigitan msih rase kot sbb die msih xbg pegang telinga,,
    tp demam da kebah la,,
    alhamdulillah mimpi ngeri da berakhir,,
    owhh ini tips yang kawan2 mami share kalu sesape kna gigit kutu angin ni,,

    - letak minyak angin smpai kutu tu lemas n mati lalu die akan jatuh sndiri
    - letak kapur makan nnt kutu panas lalu mati n akan gugur sndiri jugak
    - letak air tembakau nnt kutu mati(sbb pening dgn nikotin ke?) n gugur sndiri
    - kalu seme x bejaye,moh la kite ke klinik/spital mntak kepakaran doc kuarkan binatang itu haha
    tamatlah kisah aichan da kutu angin
    (org kelantan panggil ppirah,,org utara panggil cikenit)
    ((kenit yang berkuase raksasa))
    budak demam kna gigit makhluk buas..


8 comments:

  1. che mid said...

    oh tak pernang tahu pasal kutu ni..anak dah empat tapi tak pernah pulak diserang dengan raksasa kenit ni he he

  2. Kakzakie said...

    Oh... nasib baiklah dapat di bunuh cepat.
    Kesian tengok dia lena dah legalah tu..

  3. bahaya kan nasib dapat....

  4. imm said...

    kalau ade bela ayam itik lembu,, ade la kutu ni akak..haritu blik kg nenek,,aichan dok ngejar ayam nenek.kutu dtg Dr ayam tu kot.kalu kutu yg duduk kt kucing kecik je .

  5. imm said...

    tu la akak,,lega dah, imm sndiri pun pnah kena gigit dgn raksasa kenit..memang tau la rase sakit tu cane.lemah seluruh badan smpai demam.

  6. imm said...

    nasib da boleh keluar..risau jugak takut kutu tu btelur pulak dlm telinga die..tp doctor da suluh2,,da xde paper da..hihi lega betul..

  7. imm said...
    This comment has been removed by the author.
  8. Baru akak tahu anem... bahaya juga kutu angin ni ye... Alhamdulillah anak Anem dah ok ye ;)

Post a Comment