• kempiskan perut cara surirumah huhuk

    Setelah sedar perut ni da mcm mak ngandung 3 bulan,,
    maka saye pun bertekad la dpt bntuk tubuh badan yg ramping anggun mnawan la sangat,,
    saye tgk tips kat blog kak rai ni,,
    cara2 nk kempiskan perut salam mase sebulan
    mcm senang haha,,
    tp saye memang cr tips yg snang2 je,,
    dasar pemalas tp nak anggun,,
    stat 3 minggu lepas saye pun mule la projek,,

    1) kurangkan makan nasi
    sejak ngandungkan aichan saye muak sgt tgk nasi,,so masetu saye amek nasi nak hilangkan rase lapar je.amek sikit dan x tambah..n tabiat x tambah nasi tu lekat smpai skarang.tp msalahnye skang sye amek nasi banyak hahahaha.stelah bertekad nak perut flat ni,,saye kurangkan la sikit hihi

    2) pakai korset mase senang..
    kalu lepas mandi adik hana x melalak dok rilek2 je,,saye pakai la korset..pakai korset ni  3,4 jam je sehari..tgahari da panas berpeluh2 saye bukak la korset tu

    3) senam/menari belly dance
    kawan saye kate die buat belly dance bkesan nak flatkan perut.die nari golek2 pinggang je.gi tgk youtube cane derang bt.huhu..saye lg maju sbb saye da mntak en suami beli gelung rotan,,pagi2 sbelum anak bgn kite golek2 gelung rotan tu 2,3 kali.byk2 kali xmampu, mak mengah hahaha(sungguh x fit diri ini)

    4) amek cinch energy tea + cinch vanilla shaklee
    cinch tea tu dr matcha aka green tea-sesuai untuk lawas and die ade unsur energizing juge..minum ni x buat pape pn berpeluh2 woii..sbb die tingkatkan metabo badan kite..lepas minum g ngemop lantai pulak..owhh memang terbaik lab.menjejeh peluh make..
    cinch vanilla tu pulak protein.mkan ni boleh beri rasa kenyang jugak.n fungsi die untuk bina otot.berdiet tanpe protein x bagus sbb nnt bile lemak da xde,,kulit kite akn jd gelebeh kan,,so ameklah protein agar tempat2 yg hilang lemak tu diganti dgn otot2..wauu naik biceps triceps la ai nnt..

    5) siram bunge pagi petang sambil dukung adik hana
    hahaha ni bg kesan kat proses diet ke tak ni?

    Hooo itulah antara aktiviti yg saye buat..
    3 minggu lepas diameter pinggang saye adalah *4 inci,,
    smalam ukur *1 inci,,
    weehuuuu turun 3 inci tuuuu..
    Hiphip horeyyy
    xlame lg boleh pakai baju ala2 che ta

6 comments:

  1. Bagus dah turun 3 inci tu Anem.... akak pun perut buncit... smpi Nabil tanya bila baby ni boleh kuar huhuhu.... nak cuba jugak kempiskan perut ni :)

  2. bagus2

  3. mama_saly said...

    hehe...bagus dh 3 in turun..sama lah kita....yg utama sy kurangkn makan nasi dan llebihkn buah..kasi cuci perut..tp kerana dh hari2 bersenam urus rumahtangga dh pun dikira cara nk turun lg berat tu...hihiii

  4. wahhh...turun 3 inci..tahniah!!

    huhu..senam+makan makanan yg kill lemak..mmg terbaik..

  5. imm said...

    jom kak,,kite senam yang ringan2 he.hihi..ikut tips kak rai tu akak..memang BG kesan baik..:)

  6. imm said...

    kurangkn nasi tu memang tips pling berkesan la kan..nak cuci perut imm amek supplement..huhu

Post a Comment