• tauhu lembut masak kimchi

    kak zakie --> betul tu kak,,amek supplement je,,tp xde usaha lain,,pastu bile tak dpt hasil yg diharapkan,,kate supplement x berkesan..membazir je kan..

    kak rai -->akak,,maybe sasaran marketing die ke remaja2 umo 15-25 tahun dan belum kawen..set2 ni memang la kadar metabo tgh tiptop..takbuat ape pun,,berat susah nak naik..kalu cam kite2 ni,,yg da beranakpinak, umo da 3 series(imm belum lg hikhikhik),,takleh la nak berangan kurus smbil tengok tv kak,,huhuhu

    kak nurzakiah hanum -->woww,,nak cube? :)

    nur hayati(cahaya hidupku) --> salam ukhwah,,thanx sudi singgah sini ye..produk multipurpose tu katenye,,insyaAllah boleh gune untuk pelbagai msalah kesihatan..nak try boleh la..huhu

    2,3 hari lepas tertengok cite en tony,,
    die menyusuri(woww pkataan) lorong2 k-town kt LA,,
    kalu cite die ni smestinye la tunjuk makanan,,
    makan makan makann,,
    pastu die makan tauhu lembut msak kimchi,,
    hahaah pandai je bg name mkanan,,
    masuk kimchi,,daging shabu2(potong nipis2),,
    bile mendidih masukkan tauhu lembut,,
    gaul2 nak bg sebati,,
    jgn smpai tauhu hancur jd bubur tau,,
    pastu msuk dlm mangkuk,,pecahkan telur,,
    kacau2 hancurkan telur ,,
    makan panas2,,
    uiiiiii kecur air liur ai tau,,
    pastu teringat kt depan skolah ade restoran,,
    gusto name die,,
    pnah la jual udon tauhu kimchi camtu,,
    tauhu kimchi laa,,tp die tambah udon,,

    ini adalah udon














    budak mesia punye cara mkn kt kedai,,
    kite akn mintak "niku nuki"
    maksudnye buang daging,jgn letak daging,,
    kite pon dok makan la udon kimuchi niku nuki,,
    pada satu hari kawan jepun yg keje kt situ betau,,
    "korang mane buleh mkn udon kimuchi tu,,sebabnye,,
    kuahnye mmg asal2 gune b*** jiru laa(stok b***)"
    okeiii terime kasih
    kagum dgn budak jepun tu sbb die mcm ade pengetahuan n die smpaikan,,
    jarang nk jumpe org jepun yg concern gitu,,
    ade yg walopon tahu,,tp malas nk amek pot,,
    semoga kawan jepun tu dpt hidayah lalu masuk islam..aminn..
    sejak dr tu dah tak mkn la udon kimuchii tu lg,,
    ayat glemer senior kepada junior,,
    "ko 4 tahun dok sini,,dalam tak sedar ko da makan sekor b*** tauu"
    tp skang alhamdulillah
    dah byk mkanan halal yg boleh dpt kt jepun,,
    kt epot kansai pun katenye da cube sediakan halal food,,
    dan miso paste yg kak rai  nk bawak masuk nnt,,
    tu antara projek2 makanan halal kt jepun la tu,,
    so ade bajet nnt pg la melancong kt jepun,,
    insyaAllah senang da nk makan,,
    ehh knape tibe2 ade mcm promot cuti2 jepun pulak ni?
    hahaha
    tofu kimchi















    tp en tony punye tu nmpak lg menggiurkan,,
    nk try buat la nnt,,
    kimchi kite kasi order same tokey kimchi ini,,
    tp esok kite nk balik kampung dulu,,
    balik kang baru boleh mulekan projek,,
    auuu tak sabar

3 comments:

  1. Salam Hanim,

    Lama ye duduk kat Jepun tu... belajar ye... sedap pulak akak tengok Tofu Kimchi Hanim tu... bila dah tinggal sana makan makanan Jepun je la ye :)

  2. nyum2

  3. eh la..setau akak mmg yg jenis bersup2 kat nihon tu kena tanya diorang guna tonjiru ke tak..mostly diorang guna tonjiru la..

    tak order lagi miso tu..hahaha...

Post a Comment