• sape tau joeseeber.com?



    Saya xsuke baca bahan bacaan yg berbentuk buku,,
    Novel apetah lagi la,,
    Saye belek2 gitu je depan belakang,,
    Mase sekolah gigih saye salin balik ape yg tulis kt buku
    Tulis kt kertas kecik pastu lipat2,,
    Padahal ape yg ditulis saye tiru balik je kt buku tu,,
    Takde ringkas2 atau amek point2 penting pun,,
    Mmg tiru 100%,,
    Dan boleh dibawe ke mane2,,
    Haiahh bunyi mcm rajin je bawe nota skolah stiap mase hahahah
    Saye suke bace bahan bacaan bentuk artikel je,,
    Panjang pun takpe asal die tak tulis kt buku,,
    Hahahah pelik ke?lantak lah,,
    Saye tak pernah bace novel dari kulit ke kulit,,
    Ade je part saye belek banyak2,,
    Tp saye habis bace 2 novel,,
    Bace online yg kuar dkt utusan online,,
    2 tahun beb baru habis satu novel,,
    sbb kuar seminggu 3 episod je,,
    Hahahha gigih sungguh,,
    Pastu balik mesia beli novel tu,,
    Bukan nak baca,,nak simpan je kuikuikui,,
    Saya suke menulis,,
    Tak kire la kt kertas ke,,online ke,,
    Juge suke translate,,
    Kalu mse skolah dulu saye cari artikel dlm nihongo,,
    Saye translate ke bahasa melayu,,
    Dr bahase melayu saye translate lg ke english,,
    Untuk kefahaman, saye bace yg bahase melayu tu,,
    Untuk masuk exam,,saye hafal yg versi eigo(english),,
    Hihihi gigih jugak la care study saye mse kt nihon dulu,,
    Taksangke hahahah,,
    Skang walopon baru msuk bulan ptama buat shaklee,,
    Saye rase saye suke sbb kna dgn jiwa,,
    Cari artikel,,bace artikel,,translate artikel,,
    Cume satu je yg saye takpnah bt dulu,,
    Tp kna buat skang,,sharing,,
    Agak susah juge yekk,,
    Takde la susah pon sharing je la kt blog kan,,
    Tp bile di hati ade harapan “org ramai sile lah bace”
    tu yg terasa susah,,
    ade ke org nak bace?
    Owhh btw pg td bukak emel,,
    ade la satu blog ni follow,,
    blog advert la kot sbenarnye,,
    joeseeber.com sape tau?
    Saye dan bace latest entry die je,,
    Die kate
    “taking action and having daily routine..you can break down success to a science”
    “when you’re learning a new skill and you suck at it,,just remember it’s like anything else,,it can just take time.”
    “just stay consisten with it and take massive amounts of action on it”
    Sungguh kachingggg..
    Okeii tak kisah lah orang bace ke tak,,
    buat entry dan istiqamah..

4 comments:

  1. Kakzakie said...

    macam-macam alam siber kan. ada ilmu, ada yg tak bermanfaat langsung. Kita kena menilai sendiri.

    bab tulis 100% tu yg buat kakak ketawa sendiri:)

  2. imm said...

    hihi betul tu kak..macam2 jenis tulisan kt alam siber ni..
    Mmg tiru 100peratus smpai ade kawan tegur nape tak fotostet je kan,,tapi tulisan sendiri tu penting.sambil tulis sambil ingat n hafal sebenarnye.hihi lain orang lain la cara study.

  3. pergh..rajin gila translate.. tapi akak pun mmg suka kerja translate.. cumanya dah terlalu lama tulis kat pc lupa handwriting kanji.. bengong..haha

  4. imm said...

    hihi kak rai,,saye lepas brenti keje mmg xgune lgsung nihongo.kalu ad artikel nihongo,hulur kt husband(die pn nihonsotsu jugak)
    'abang ce cite die tulis ape ni'
    hahaha mmg amek jln snang je la skang.
    Kanji plak kalu tgk faham maksud tp yomikata plak lupe.hahah boleh tak mcm tu?

Post a Comment