• emoseyyyhh

    "well apparently, 'bomoh' adalah the third line antiepileptics! in a study kat KELANTAN, 30% population adalah memilih bomoh sebagai treatment for seizure diorg! hahaha..kelantan oh kelantan~~"


    status kawan kt fb die.owhh tibe2 ai emosi.meh nak tolong jawab secare merempan kt sini.kang kalu merempan kt page org,sentap putus silaturrahim pule.kehkehkeh
    tahun lepas amjad kne langgar motor,bahu die patah.kne langgar dpn tadika,kebetulan ad tokngulu g amek anak die gak,tokngulu antar g kk to'uban.dgn kuase tokngulu terus masuk bilik doctor n kne refer g spital lati.tokpa bawak g spital tokngulu tak ikut.g kt kecemasan tunggu smpai 2jam baru doktor dtg cek.xray tgk bahu patah,simen lah pastu balik umah.lg 2 miggu dtg balik katenye.menderita lah budak tu 2 minggu woihhh patah tulang sakit woh.kite yg menggeliat ni pon rase serba tak kena tido taklena.menangis la amjad tiap2 mlm sakit takleh tido ngn nekmi tokpa skali.2 minggu pastu g nak bukak simen tuh.tau ape jd?tulang yg patah tu tak tersmbung balik pon.lagi bongok,bahagian simen takkena bhagian patah pon.faham tak ape yg sye tulis nih?nak lukis leceh lak.patah kt bahu,doktor bodo tuh g simen 1cm bawah yg patah,simen kt lengan..haha bodo kepal mung.bile da xray tak bsambung lagi,die nak bukak simen tuh n simen baru.woihhh mase nak simen 1st time meraung melalak budak nih,nak buat lg sekali?yg ko bodoh sgt g simen tmpat laen 1st time tu nape yeah?owhhh lupe sbb ko mmg bodo kan.tokpa kate takpayah lah simen lg skali kesian budak tuh,kite bawah g jumpe bomoh la pulak.lalu doktor bodoh tu kate "pakcik kite zaman moden dah lonih pokcik pcaye lg bomoh2 ni?"
    tokpa kate "doktor buat kijo takbetul,sye takcaye dah..cucu sye ni tiap mase teriok saket,sye nk g cari cara laen pulak"
    doktor bodo sentap lalu kate " ikut pokcik lah kalu nak tgk tgn cucu pokcik belok sapa tua.sye tak tanggungjawab doh" n tokpa kne tunggu 3jam smata nak tunggu doktor bodoh sign surat pelepasan.ko pehal doktor bodoh?n xleh claim insurans sbb doktor yg taknak bertanggungjawab tuh taknak sign borang claim.biarlahh..
    Lpas tu kite bawak amjad g umah tokbomoh patah kt tanah merah.bawak hari isnin die belat=simen care tokmoh,support dgn upih pinang n balut ngn bandage cm spital juge.hari jumaat g bukak tokbomoh kate tulang da bsambung.alhamdulillah.da dkat setahun bende ni jd,tgk tgn amjad tak senget pon.kesimpulannye yg saye nak rempankan ialah saye  pecaye due2 care kalu buat elok2 kalu tuhan nak izinkan mesti smbuh kan.tp dah jelas doktor bodoh tu buat keje tak profesional pastu nak rendah2 kan kepercayaan org kampung dgn nada taksopan n takhormat org lgsung,mmg dapat bodoh 100kali la dr aku kan.okei kalu ad doktor yg bc entry ini,salam damai ye.ai tak kate anda,tp pkataan bodoh 100 kali tuh ditujukan khas untuk doktor kt spital lati tuh je.die sorang je tau.sbb die mmg bodoh.hahaha
    n to the kawan yg tulis status ni,ape yg tersirat di hati anda ketika menulis status ini dengan mengcapslock word kelantan tuh ye?

    sye tulis dgn hset nih..byk typo sori ehh..

0 comments:

Post a Comment